Over ons

In een wereld waar de natuur onder steeds meer druk komt te staan, willen wij als stichting een verschil maken. Wij geloven dat al het leven op aarde het recht heeft op een veilige leefomgeving en zetten ons daarom in voor het beschermen van de natuur.

Dit doen we samen met bedrijven door het creëren van win-win situaties. Wij helpen bedrijven zich verder te ontwikkelen in ruil voor een donatie aan onze stichting. De donatie investeren wij in projecten die zich inzetten voor het beschermen van de natuur en haar bewoners We streven hiermee naar een betere balans tussen de mens, de economie en de natuur.

Lees gerust ons Beleidsplan Stichting Knowledge for Nature om meer te leren over onze stichting.

 Wie zijn wij?

Werner Bijlsma, voorzitter - Geboren op 16 december 1984 te Heerenveen. Werner is vanaf de oprichting op 27 juli 2016 betrokken bij de stichting. Hij vervult naast de rol van voorzitter de functie van Adviseur Kwaliteit bij Arriva Personenvervoer Nederland.

Ilse Bijlsma - van Weelden, penningmeester - Geboren op 21 juli 1988 te Utrecht. Ilse is vanaf de oprichting op 27 juli 2016 betrokken bij de stichting. Ze vervult naast de rol van penningmeester ook de functie van coördinator schades bij VolkerWessels Telecom.

Rosalie van Lenthe - Welbergen, secretaris - Geboren op 9 maart 1989 te Kamperzeedijk. Rosalie is op 11 mei 2020 toegetreden tot het bestuur van de stichting als secretaris. Ze vervult naast de rol van secretaris ook de functie van Coördinator Klantcases bij VolkerWessels Telecom.

Onze visie

Knowledge for Nature vormt een wereldwijd netwerk van coaches en bedrijven die samen het uitsterven van bedreigde diersoorten voorkomen door de aanleg en ontwikkeling van natuurreservaten met een unieke manier van fondswerving.

Onze missie

Waarom - Wij willen voorkomen dat er door ons toedoen diersoorten verdwijnen. Elk diersoort heeft recht op een leefomgeving om te kunnen floreren.

Hoe - We verbinden het bedrijfsleven met natuurbescherming door het creëren van win-win situaties voor de natuur en organisaties. We willen het succes van bedrijven koppelen aan succes voor de natuur.

Wat -  In ruil voor een donatie helpen wij bedrijven zich te ontwikkelen en succesvoller te worden. Dit doen we onder andere met coaching en advies. De donatie investeren we in het beschermen van de natuur.

Hoe werken wij?

De hele stichting laten we rusten op op de kernwaarde "Samen succesvol voor de natuur".

Samen - We kunnen dit niet alleen. We hebben hulp nodig van sponsoren om projecten te steunen die zich inzetten voor het beschermen van de natuur.

Succesvol - We willen niet alleen de natuur beschermen, maar we geven onze donateurs ook graag wat terug. Wij helpen mensen en organisaties zich te ontwikkelen en succesvoller te worden. Dat doen wij onder andere met coaching en advies van kwalitatief een hoog niveau.

Voor de natuur - Alles wat we doen staat in het teken van het beschermen van de natuur.

We selecteren onze projecten zeer zorgvuldig in samenwerking met gerenommeerde instanties, zoals Natuurmonumenten en Dereck & Beverly Joubert. Als bestuur doneren wij ook maandelijks een bedrag om de kosten van de stichting te dekken. Zo willen we het maximale halen uit uw donatie.

 

Waarom zijn we de stichting begonnen?

In de wereld om ons heen zien we dat de natuur onder steeds meer druk komt te staan. We kennen natuurlijk het stropen van olifanten en neushoorns voor het ivoor en overbevissing. Maar ook in eigen land is er genoeg te doen. Door intensieve landbouw is er bijvoorbeeld minder ruimte voor de grutto en door het gebruik van insecticiden hebben bijen en andere insecten het zwaar. Daar willen we wat aan doen, omdat ons lot nauw verbonden is met die van de natuur.

 

We zijn echter geen grote fans van het traditionele model van doneren: u doneert en wij doen er wat goeds mee. Wij voelen ons minder prettig bij het ophouden van ons hand. Daarom hebben we met de stichting een uniek businessmodel gelanceerd: coaching en advies in ruil voor een donatie. Met deze donatie beschermen wij bedreigde diersoorten en leggen we natuur aan.

 

Dit creëert een prachtige win-win situatie. Bedrijven ontwikkelen zich verder en worden geholpen met hun problemen, maar dragen ook bij aan het beschermen van de natuur. Zo zijn we samen succesvol voor de natuur en werken we aan een betere wereld.

 

Hier zijn we op 1 januari 2017 mee begonnen, de geboorte van een droom. Ons doel is om op deze manier meer balans te vinden tussen de mens, welvaart en de natuur waarmee we uiteindelijk het uitsterven van diersoorten door menselijk toedoen stoppen. Het is een gigantische uitdaging, maar voor ons absoluut één "worth fighting for".