FAQ

 

1. Hoeveel % van de donaties komt daadwerkelijk ten goede aan de natuur?

100% van uw donatie komt terecht bij lokale initiatieven die zich inzetten voor het beschermen van de natuur. De operationele kosten (kosten website, reiskosten, etc.) die de stichting maakt worden namelijk volledig uit eigen zak betaald.

 

2. Hoe weten jullie dat het geld goed besteed wordt door die lokale initiatieven/projecten?

De lokale initiatieven of projecten worden geselecteerd in overleg met lokale overheden, bekende instanties zoals het Wereld Natuurfonds, etc.

 

3. Waarom besteden jullie het geld aan de natuur en niet aan problemen die we in Nederland hebben, zoals zorg, armoede, etc.

Hoewel dit ook zeker belangrijke onderwerpen zijn, zijn er ook al veel initiatieven die zich hiervoor inzetten, denk aan Kinderhulp, Kansfonds, Ouderenfonds, etc. Wij hebben zelf, vanuit ons gevoel, gekozen om de natuur te helpen, aangezien deze onze hulp ook goed kan gebruiken.

 

4. Zijn jullie ook ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling)?

Nee, op dit moment zijn wij geen ANBI, maar dat is op termijn wel ons doel. We willen klein beginnen en een goede basis neerzetten. ANBI brengt gelijk veel (en ook dure) verplichtingen met zich mee. Wanneer de tijd rijp is, zullen we deze stap wel zetten.

 

5. Kan ik jullie ook op andere manieren helpen?

Natuurlijk kan dat! Neem gerust contact met ons op met jouw ideeën en dan gaan we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

 

6. Waar kan ik informatie vinden omtrent jullie beleid met betrekking tot de bescherming van persoonsgegevens (de nieuwe AVG wetgeving)?

Het beschermen van uw persoonsgegevens is voor ons van groot belang. We bewaren slechts het minimaal wat noodzakelijk is, beveiligen dit zo goed mogelijk en delen uw gegevens niet zonder nadrukkelijke en schriftelijke toestemming. Ons beleid vindt u terug onder de algemene voorwaarden.