FAQ

 

1. Hoeveel % van de donaties komt daadwerkelijk ten goede aan de natuur?

100% van uw donatie komt terecht bij lokale initiatieven die zich inzetten voor het beschermen van de natuur. De operationele kosten (kosten website, reiskosten, etc.) die de stichting maakt worden namelijk volledig uit eigen zak betaald.

 

2. Hoe weten jullie dat het geld goed besteed wordt door die lokale initiatieven/projecten?

De lokale initiatieven of projecten worden geselecteerd in overleg met lokale overheden, bekende instanties zoals het Wereld Natuurfonds, etc.

 

3. Waarom besteden jullie het geld aan de natuur en niet aan problemen die we in Nederland hebben, zoals zorg, armoede, etc.

De wereld kampt met veel problemen, niet alleen het verlies van biodiversiteit en natuur. Daar zijn wij ons van bewust. Wij hebben zelf vanuit onze passie gekozen om de natuur te beschermen. Wij begrijpen ook heel goed dat u uw geld misschien liever doneert aan een andere initiatief. Daarom krijgt u onderstaand wat tips:

  • Voedselbank helpt mensen die het niet zo ruim hebben door gratis levensmiddelen te verstrekken: https://voedselbankennederland.nl/steun-ons/steun-voedselbank-donatie/
  • Ouderenfonds is er om ouderen te helpen actief oud te worden en te helpen tegen eenzaamheid: https://ouderenfonds.nl/doneren/
  • Kinderhulp is er voor kinderen in Nederland die opgroeien in armoede: https://kinderhulp.nl/help-mee/help-met-geld/donatie/

 

4. Zijn jullie ook ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling)?

Ja, wij hebben de ANBI status. Zoek ons gerust op: https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/anbi_zoeken/

Dit betekent dat uw donaties aftrekbaar zijn.

 

5. Kan ik jullie ook op andere manieren helpen?

Natuurlijk kan dat! Neem gerust contact met ons op met jouw ideeën en dan gaan we kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

 

6. Waar kan ik informatie vinden omtrent jullie beleid met betrekking tot de bescherming van persoonsgegevens (de nieuwe AVG wetgeving)?

Het beschermen van uw persoonsgegevens is voor ons van groot belang. We bewaren slechts het minimaal wat noodzakelijk is, beveiligen dit zo goed mogelijk en delen uw gegevens niet zonder nadrukkelijke en schriftelijke toestemming. Ons beleid vindt u terug onder de algemene voorwaarden.