Beschermen van de natuur

Op deze pagina vindt u meer informatie over de projecten die we steunen om de natuur te beschermen. Alle projecten richten zich op het aanleggen van natuur of het nemen van maatregelen om diersoorten te beschermen.

We selecteren deze projecten zorgvuldig in samenwerking met gerenommeerde instanties en experts. Dit zorgt er voor dat uw donatie op de juiste plek terecht komt. Uw bijdrage gaat volledig naar dergelijke initiatieven.

Samenwerking

Stichting Knowledge for Nature heeft partners nodig om de natuur aan te kunnen leggen. Daarom hechten wij veel waarde aan ons samenwerking met Natuurmonumenten en the Great Plains Foundation.

Samen met Natuurmonumenten werken we aan de aanleg van bloemenweides in Nederland. Deze toevluchtsoorden voor insecten en vogels vormen een belangrijke basis van de Nederlandse ecosystemen.

 

Via de Waddenvereniging steunen wij de aanleg en bescherming van de natuur in en rond de Waddenzee, één van de mooiste en grootste natuurgebieden in Nederland.

Via The Great Plains Foundation steunen wij het verhuizen van neushoorns van Zuid Afrika naar Botswana. Dit zorgt voor een betere verspreiding van dit prachtige dier en betere bescherming tegen stropers.

 

De projecten waarmee we de natuur beschermen

In onderstaand overzicht vindt u alle projecten die onze stichting heeft gesteund of nog steeds steunt. Zo ziet u waar uw geld naar toe gaat en welke bijdrage u heeft geleverd aan het beschermen van de natuur. Wilt u ook een bijdrage leveren en ook uw organisatie ontwikkelen? Kijk of wij u met coaching en advies kunnen helpen in ruil voor een donatie.

In totaal hebben we €23.538,16 geïnvesteerd in het beschermen van de natuur.

Verhuizen van neushoorns in Afrika - €3.593,16

Met deze donatie dragen we bij aan het verhuizen van neushoorns van Zuid Afrika naar Botswana. Dit helpt bij de verspreiding van de neushoorn biedt betere bescherming tegen stropers.

Aanleg groen in de haven van Lauwersoog - €10.000,00

We hebben €10.000 geïnvesteerd in de aanleg van groen in de haven van Lauwersoog; bloembakken omringd door struiken, een bloemenweide en nog struikgewas op enkele plekken in de haven, met name om vogels in het gebied te helpen.

Planten bomen Norger Esdorpenlandschap - €2.000,00

In het Norger Esdorpenlandschap hebben we met €2.000 een bijdrage geleverd aan de aanleg van bomen in het beekdal van de Slokkert. Hiermee worden schaduwrijke plekken gecreëerd voor de planten en dieren.

Bloemenweide Fochteloërveen - €1.500,00

In het natuurgebied van Fochteloërveen hebben we samen met Natuurmonumenten een bloemenweide aangelegd van 5.000m2 om de lokale insecten en vogels een stimulans te geven.

Bosbranden in Australië - €250,00

Na de verwoestende bosbranden in Australië hebben we in januari van 2020 €250,00 gedoneerd aan het Wereld Natuurfonds om dieren zoals de koala's te helpen.

Bloemenweide op Skrok - €1.000,00

Skrok is het broedgebied van de grutto, ons nationaal symbool. Samen met natuurmonumenten hebben we hier een bloemenweide aangeleverd om de insecten en vogels in het gebied te steunen.

Bloemenweide op Tiengemeten - €450,00

Via Natuurmonumenten hebben we een bijdrage geleverd aan de aanleg van een bloemenweide op het eiland Tiengemeten in het Haringvliet. Dit ter ondersteuning van de lokale insecten.

Bloemenweide bij 's Graveland - €1.100,00

Samen met Natuurmonumenten en een aantal andere investeerders is op 's Graveland een bloemenweide aangelegd van meer dan een kilometer lang. Een toevluchtsoord voor insecten.

Bloemenweide Lochem - €1.000,00

Samen met Natuurmonumenten hebben we op een landgoed in Lochem een bloemenweide aangelegd in een boomgaard om de lokale biodiversiteit te stimuleren.

Beschermen Amazonegebied - €2.645,00

Via het Wereld Natuurfonds hebben we geïnvesteerd in het opkopen van landbouwgrond in Brazilië. Deze landbouwgrond is weer ontwikkeld naar tropisch regenwoud.