Samenwerking RetourMatras en Knowledge for Nature

juni 15, 2021

Vorig jaar was het voor Stichting Knowledge for Nature een lastig jaar, maar dit jaar gaat het weer een stuk beter. Sinds medio mei zijn we een samenwerking met RetourMatras aangegaan. Wij adviseren RetourMatras met het ontwikkelen van haar kwaliteitsmanagementsysteem o.b.v. ISO 9001:2015 (met behulp van Scienta). In ruil voor onze steun, doneert RetourMatras voor elk uur dat we adviseren een bedrag aan de stichting. Deze donatie investeren wij voor 100% in het beschermen van de natuur. Win-win-win.

Over RetourMatras B.V.

RetourMatras B.V. is een snelgroeiende organisatie die zich bezighoudt met het recyclen van matrassen. Inmiddels omvat RetourMatras B.V. 4 locaties waar matrassen worden gerecycled tot materialen die opnieuw kunnen worden ingezet, bijvoorbeeld schuim voor sportmatten. De organisatie levert daarmee een waardevolle bijdrage aan de circulaire economie. RetourMatras B.V. werkt hierbij nauw samen met de investeerders Renewi en Ikea.

Geperst en gelijmd schuim uitmatrassen wat weer opnieuw gebruikt kan worden voor andere producten.

RetourMatras B.V. werkt hard aan het leveren van kwaliteit en dit zit absoluut in het DNA van de organisatie. De medewerkers zijn betrokken en de organisatie streeft continu naar het verbeteren van haar producten. Wat nog mist echter is een formeel ISO 9001:2015 certificaat. En daar is de samenwerking met RetourMatras ontstaan.

De rol van Knowledge for Nature

Werner Bijlsma, voorzitter en adviseur bij Stichting Knowledge for Nature, adviseert de RetourMatras bij het formaliseren van het kwaliteitsmanagement, zodat het ISO 9001:2015 waardig is. Dus op een praktische manier de juiste informatie vastleggen en aantoonbaar maken dat kwaliteit middels de PDCA goed geborgd is binnen de organisatie. Geen papieren tijger dus. En de software van Scienta helpt hier enorm bij.

Samen voor de natuur

In ruil voor het advieswerk van Werner, doneert RetourMatras een vast bedrag per gewerkt uur aan Stichting Knowledge for Nature. Deze donatie zal door de Stichting gebruikt worden om het havengebied in Lauwersoog te vergroenen, samen met de Waddenvereniging.

Zo draagt de samenwerking met RetourMatras niet alleen bij aan het verdere succes van de organisatie, maar geeft het de natuur in Nederland een prachtige stimulans. En van beide elementen worden wij blij, dat is de visie van onze organisatie.

Wil je weten wat we inmiddels hebben betekent voor de natuur op aarde? Kijk op onze projectenpagina voor meer informatie.