RetourMatras B.V. heeft haar ISO 9001:2015 certificaat!

november 24, 2021

De afgelopen maanden hebben we vanuit Stichting Knowledge for Nature RetourMatras B.V. begeleid en geadviseerd bij het neerzetten van een goed kwaliteitsmanagementsysteem. Dat was niet zonder succes; per 1 december heeft RetourMatras B.V. officieel haar ISO 9001:2015 certificaat behaald.

De aanloop naar het certificaat

RetourMatras B.V. is een organisatie die zich richt op het recyclen van matrassen. De organisatie heeft haar hoofdkantoor in Bodegraven en recyclelocaties in Lelystad, Zeeland (NB), Etten-Leur en Alphen aan den Rijn. Door het recyclen van matrassen geeft men de grondstoffen een nieuw leven. Daardoor draagt de organisatie bij aan een duurzamere wereld en de circulaire economie. Iet wat natuurlijk erg goed bij ons past.

Matrassen, klaar om te recyclen.

Sinds mei van dit jaar hebben wij RetourMatras B.V. begeleid bij het neerzetten van een kwaliteitsmanagementsysteem. Dit systeem is opgetuigd in Scienta, waardoor het een overzichtelijk en praktisch systeem is geworden. Wat enorm heeft geholpen is dat kwaliteit duidelijk in het DNA van de organisatie zit. Van directie tot productie is het duidelijk wat kwaliteit betekent voor RetourMatras en haar klanten.

In september en oktober is RetourMatras geaudit door Kiwa N.V. conform de ISO 9001:2015 norm. Dit is een norm die organisaties handvatten biedt om de kwaliteit van haar producten en diensten te verbeteren. Op 22 november heeft Kiwa bekend gemaakt dat het ISO 9001:2015 certificaat aan RetourMatras B.V. is verstrekt. En daar zijn we enorm trots op.

Beschermen van de natuur

In ruil voor onze steun heeft RetourMatras B.V. donaties gedaan aan onze stichting. Daarmee gaan wij in Lauwersoog investeren in het beschermen van de natuur. Hierover vertellen we later meer. Maar ook dit is weer een voorbeeld hoe wij met ons advieswerk de natuur op aarde een handje helpen. Een samenwerking waar economie en natuur samenkomen. Bekijk op deze pagina’s hoe wij de natuur beschermen en hoe wij u mogelijk kunnen helpen.

Daarmee is onze opdracht geslaagd en kijken we terug op een hele mooie opdracht. Tot het eind van het jaar blijven we RetourMatras B.V. ondersteunen op diverse KAM onderwerpen en dan beginnen we 1 januari aan een nieuwe opdracht. Maar misschien keren we nog wel een keer terug.