Een nieuw project: beschermen van de Amazone!

januari 16, 2017

15552290088_4ef0580710_k

 

Afgelopen zondag was op NPO1 de prachtige documentaire “Planet Earth 2” te bewonderen. In deze aflevering stond het regenwoud centraal (onder andere het Amazone regenwoud in Zuid Amerika). Aan de hand van adembenemende camerabeelden werd de enorme diversiteit aan plant- en diersoorten getoond. Denk hierbij aan de krachtige jaguar, sierlijke rivierdolfijnen en een dappere doorzichtige kikker die zijn kroost beschermde.

 

Het leven van deze dieren is echter niet zo vanzelfsprekend en onbezorgd als het lijkt. Het Amazone regenwoud is in de afgelopen 50 jaar 20% kleiner geworden. En nog steeds verdwijnen er dagelijks vele voetbalvelden aan natuurgebied om plaats te maken voor veeteelt, landbouw of mijnbouw. Door het verdwijnen van het regenwoud, verdwijnen ook veel plant- en diersoorten die hier leven. Soorten die in toekomstige versies van Planet Earth niet meer te zien zullen zijn. Een verdrietige maar realistische constatering.

 

We zijn daarom ontzettend trots dat we via het Wereld Natuur Fonds een project hebben gevonden die zich inzet voor het beschermen van het Amazone gebied. Nadat we eerder een samenwerking zijn gestart met The Great Plains Foundation in Afrika, gaan we ons dus ook inzetten voor het beschermen van het regenwoud en al haar prachtige bewoners in Zuid Amerika. Met de donaties die we ontvangen, willen we helpen om er voor te zorgen dat onze kinderen en kleinkinderen het natuurschoon ook met eigen ogen kunnen bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *