Jaarverslag 2022

maart 30, 2023

Het jaarverslag 2022 staat online. In dit jaarverslag kijken we terug op 2022, het beste jaar ooit. Maar we kijken niet alleen terug, we blikken ook vooruit op de komende jaren. Wat willen we gaan doen om de stichting verder te laten groeien en de positieve impact op de natuur te vergroten. Het jaarverslag 2022 vind je hier terug.

Zoals gezegd was 2022 ons beste jaar. We haalden maar ruim €8.600 op afgelopen jaar, een deel uit particuliere donaties, maar het grootste deel uit donaties van opdrachtgevers. Met deze donaties gaan we prachtige dingen doen als het gaat om de natuurbescherming. Zo hebben we onlangs €10.000 geïnvesteerd in de aanleg van natuur in de haven van Lauwersoog. Op de website van de Waddenvereniging is hier meer over te vinden.

Een plantenbak omringd door (jonge) boompjes en struiken die vogels in de haven beschutting gaan bieden.

Opdrachtgevers

We hebben een paar hele mooie opdrachtgevers gehad. Zo hebben we onze hele fijne samenwerking met RetourMatras afgerond. We hebben deze mooie organisatie geholpen bij het behalen van haar ISO 9001:2015 certificaat. RetourMatras is overigens een mooie voorbeeld van een organisatie die van duurzaamheid een businessmodel heeft gemaakt.

Daarnaast hebben we Result Mediation ook kunnen helpen bij het behalen van haar ISO 9001:2015 certificaat. Ook hiervan kunnen we zeggen dat het een hele mooie organisatie is, met een duidelijke visie op mediation, maar ook verzuim. Gelukkig blijven we ook in 2023 verbonden aan Result Mediation als intern auditor en ondersteunen we bij de directiebeoordeling.

Ook hebben we een interne audit conform de ISO 9001:2015 norm uitgevoerd bij OGNWH Bedrijfsopleidingen, hebben we Autismehuis geholpen bij het vastleggen van een aantal processen en werken we nog nauw samen met Roscom. Al met al hele mooie samenwerking.

Daarom kijken we met veel plezier terug op afgelopen jaar en willen we de komende jaren kijken hoe we de stichting verder vorm gaan geven. We willen iedereen ontzettend bedanken voor hun steun, donaties, inzichten en betrokkenheid.