Een droom in vervulling

januari 1, 2017

Vanaf vandaag laten Ilse en ik samen een mooie droom van mij in vervulling gaan. We gaan beginnen aan een reis waarmee we de wereld een mooiere plek willen maken. De reis heet “Knowledge for Nature”, een stichting die als doel heeft het uitsterven van diersoorten door menselijk toedoen te stoppen. Een hele grote uitdaging, maar wel een uitdaging waar we heel veel energie van krijgen en echt gelukkig van worden.

 

In juli van dit jaar zijn we de Stichting reeds begonnen, maar er moest heel veel gebeuren. Het ontwerpen van logo’s en formats, het opzetten van een administratie en het bouwen van een website. Dat is nu gebeurd. De basis van de Stichting is nu gelegd, het is tijd om echt te gaan beginnen.

 

Onze stichting zet zich dus in voor het beschermen van bedreigde diersoorten. Dit proberen wij op een vernieuwende wijze te doen. In plaats van het klassieke donatiemodel, proberen wij iets nieuws; we willen donateurs iets teruggeven. De stichting gaat coaching en advies (Knowledge) aanbieden bij bedrijven, in ruil voor een donatie aan onze stichting. Met die donatie steunen we overal ter wereld projecten die zich inzetten voor het beschermen van de natuur (for Nature). Uiteraard mag je ook doneren zonder onze diensten af te nemen. We kunnen alle steun goed gebruiken. We willen bereiken dat ook onze kinderen en kleinkinderen kunnen genieten van al het mooie wat moeder natuur te bieden heeft.

pexels-photo

 

Dat is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Steeds meer diersoorten worden bedreigd en verdwijnen als we niets doen. Er zijn veel oorzaken voor dit probleem; groeiende landbouw en veeteelt, de jacht voor bijvoorbeeld ivoor en trofeeën en overbevissing. Het zou doodzonde en misschien zelfs onvergeeflijk zijn als dieren als de olifant, orang oetan, kolibrie en de blauwe vinvis van onze planeet verdwijnen. Dat willen wij gaan voorkomen.

 

Het voelt ontzettend goed om hiermee aan de slag te gaan. Het geeft voor ons gevoel nog meer betekenis aan het leven. Het biedt ons de kans om met iets aan de slag te gaan waar we oprecht veel om geven; de natuur. Het is een mix van hele fijne gevoelens; trots, gedrevenheid en een gevoel van voldoening. Het wordt een prachtige reis. De eerste reacties vanuit instanties die zich bezighouden met het beschermen van de natuur waren enthousiast, ook dat heeft ons ook een enorme boost gegeven.

 

Het eerste half jaar was best pittig en hard werken. De website hebben we zelf gemaakt om kosten te besparen. Dat geeft gelukkig wel weer extra voldoening. We willen een aantal mensen bedanken die deze reis mogelijk hebben gemaakt. Allereerst wil ik persoonlijk mijn liefste vriendin Ilse bedanken voor haar steun, meedenken en al het werk wat ze heeft verzet. Heel erg bedankt dat je deze reis met mij wilt maken. We willen ook Kim bedanken voor het logo en het advies voor de website. Daarnaast willen we Atty Marije bedanken voor haar suggesties voor de stichting en de website. Tot slot wil ik zelf nog mijn collega’s van de MOL-opleiding bedanken. De spiegel die zij mij hebben voorgehouden heeft mij doen besluiten met deze uitdaging aan de slag te gaan.

 

Kijk gerust verder op de site om een indruk te krijgen van de stichting. Jullie kunnen hier ook alle ontwikkelingen van de stichting volgen. We zijn ook actief op Facebook en LinkedIn voor degenen die ons actief willen volgen, op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen uit de natuur en wat willen leren over diverse diersoorten of thema’s uit het bedrijfsleven.

 

Afsluitend willen we jullie allemaal een ontzettend fijn nieuwjaar wensen. Maak er een prachtig jaar van en maak je dromen waar. Het is zo mooi om de dingen te doen waar je echt van houdt.

 

Alvast heel veel dank!

Ilse van Weelden (Penningmeester)

Werner Bijlsma (Voorzitter en Secretaris)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *