€2.000 voor bomen in Norger Esdorpenlandschap

januari 26, 2023

Afgelopen jaar (eigenlijk jaren) hebben we een paar mooie opdrachten uitgevoerd. We hebben zowel RetourMatras als Result Mediation ondersteund bij het behalen van hun ISO 9001 certificering. Ook hebben we een interne audit voor de ISO 9001 uitgevoerd bij Onderwijsgroep Noordwest-Holland. Al deze samenwerkingen hebben ervoor gezorgd dat we weer een mooie investering hebben kunnen doen om de natuur te beschermen. We hebben €2.000 gedoneerd aan Natuurmonumenten voor de aanleg en onderhoud van bomen in het Norger Esdorpenlandschap.

Over het Norger Esdorpenlandschap

In Nederland hebben we een aantal prachtige natuurgebieden. Denk bijvoorbeeld aan de Waddenzee, Veluwezoom, Fochteloërveen en de Biesbosch. Allemaal hele andere natuurgebieden waar je prachtig kunt wandelen. Een ander heel mooi natuurgebied ligt in de buurt van Norg; het Norger Esdorpenlandschap. Dit landschap bestaat uit stuifzandbossen en beekdalen van de Slokkert, het Grote Diep en het Oostervoortse Diep. Norg en haar omgeving behoort tot de best bewaarde esdorpenlandschappen van Drenthe. Op de essen, de hoge grond, wordt al eeuwenlang landbouw bedreven. Verder zie je in het esdorpenlandschap de terugkerende brinkdorpen, beekdalen en heidevelden. Met ander woorden: een mooi gebied waar natuur en mens samen kunnen en moeten leven.

Een bijdrage van €2.000 voor Natuurmonumenten

Met de €2.000 van Knowledge for Nature plant Natuurmonumenten een aantal solitaire bomen aan in het beekdal van de Slokkert. Langs de beek worden zo meer schaduwrijke plekken gecreëerd waar vissen, insecten en waterplanten van profileren. Ook de biodiversiteit in het omliggende grasland wordt zo vergroot.

Zo leveren we weer een mooie bijdrage aan het beschermen van de natuur in Nederland. Weer een mooi voorbeeld van hoe zakelijk succes en een betere wereld perfect samen gaan.

Ook samenwerken?

Zoek je ondersteuning op het gebied van kwaliteitsmanagement? Bijvoorbeeld voor het uitvoeren van interne audits. Of begeleiding bij de ISO 9001 certificering? Laat het ons weten? Wie weet kunnen ook wij samenwerken voor een betere wereld!