Samen succesvol voor de natuur

Stop het uitsterven van diersoorten. Sinds het uitsterven van de dinosauriërs is er geen periode geweest waarin er zoveel diersoorten op aarde uitstierven als nu. 

Help ons dit een halt toe te roepen. In ruil voor een donatie, geeft Stichting Knowledge for Nature advies omtrent kwaliteitsmanagement (ISO 9001) en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO Prestatieladder). Wij bieden:

♦ Advies en ondersteuning  

♦ Interne audits

♦ Trainingen en cursussen

Uw donatie gaat voor 100% naar projecten om de natuur in Nederland en daarbuiten te beschermen.

Organisatieadvies

In ruil voor uw donatie help wij u graag bij het ontwikkelen van uw mensen en organisatie. U kunt bij ons terecht bij alles wat te maken heet met kwaliteitsmanagement (ISO 9001) en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO Prestatieladder). Wij adviseren deze twee managementsystemen te integreren. De reden is dat er, zeker met de komst van de CSRD, veel meer aandacht komt voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Speel dus alvast slim in op deze ontwikkeling.

Onze diensten worden beoordeeld met een 9,5 (op basis van 8 evaluaties).

We begeleiden organisaties bij het implementeren van een praktisch managementsystemen voor kwaliteit (conform ISO 9001) en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO Prestatieladder). Bij voorkeur integreren we deze, omdat we geloven dat een goede bedrijfsvoering in de toekomst niet los kan worden gezien van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Zodra je gecertificeerd bent voor de ISO 9001 of MVO Prestatieladder, ben je verplicht interne audits uit te voeren. Veel organisaties doen dit zelf, maar dit wordt ook vaak uitbesteed. Waarom? Het scheelt de organisatie behoorlijk wat tijd. En soms is het fijn dat een paar frisse ogen met een kritische blik naar je organisatie en haar managementsystemen kijken.

 

Hoewel de ISO 9001 en MVO Prestatieladder geen complexe en omvangrijke systemen zijn, vereist het wel enige kennis om dit goed te implementeren. Het kan daarom raadzaam zijn eerst een training of cursus te volgen die je het managementsysteem goed uitlegt. Dit geeft je niet alleen veel kennis, maar geeft ook handvatten om een managementsysteem praktisch in te richten.

Projecten

Met uw donatie steunt Stichting Knowledge for Nature deze projecten die zich inzetten voor het beschermen van de natuur. Samen willen we een leefbare en groene wereld achterlaten voor toekomstige generaties. Wij steunen de volgende projecten.

 

Great Plains Foundation - In Zuid Afrika worden nog steeds veel neushoorns gedood door stropers. Great Plains Foundation verhuist neushoorns van Zuid Afrika naar Botswana om het leefgebied te vergroten en ze tegen stropers te beschermen.

 

Natuurmonumenten - Met bijen en andere de insecten in Nederland gaat het slecht. Zo neemt het aantal wilde bijen in rap tempo af. Sommige soorten zijn al uitgestorven. Met Natuurmonumenten werken we aan het behoud van insecten.

 

Waddenvereniging - Met de Waddenvereniging investeren wij in de ontwikkeling en het behoud van de natuur in en rondom het Waddengebied. Dit prachtige, maar ook kwetsbare natuurgebied biedt een (tijdelijk) thuis aan een breed scala aan diersoorten en verdient daarom goede bescherming.

Totaal gedoneerd aan projecten: €23.538,16

Lees alles over de projecten die we steunen

Nieuws

Het laatste nieuws over onze stichting, de natuur en blogs over inzichten uit het bedrijfsleven. Bekijk onze nieuwspagina voor al het nieuws.

 

25 oktober 2021 / Stichting nieuws

Kwartaalverslag Q3 over de stichting online

Vandaag hebben we als bestuur van Stichting Knowledge for Nature weer overleg gehad. We hebben teruggeblikt op Q3 van dit...
Read More
11 oktober 2021

Knowledge for Nature schaart zich achter Business for Nature

Op 11 oktober 2021 begint deel 1 van de UN Biodiversity Summit in Kunming, China. Dit moet de conventie zijn...
Read More
15 juni 2021 / Stichting nieuws

Samenwerking RetourMatras en Knowledge for Nature

Vorig jaar was het voor Stichting Knowledge for Nature een lastig jaar, maar dit jaar gaat het weer een stuk...
Read More