Wat gebeurt er met mijn donatie?

juni 27, 2019

Ook wij krijgen wel eens de vraag; wat gebeurt er met de donatie die wij doen? Een hele terechte vraag, zeker in tijden waar geldstromen niet altijd te traceren zijn. Het goede nieuws: 100% (eigenlijk meer) gaat naar de projecten die wij steunen.

Onlangs hebben we een mooi bedrag gedoneerd aan Natuurmonumenten ten behoeve van de aanleg van een bloemenweide in ‘s-Graveland. Dit enorme stuk land is met (onder andere) onze steun en de hulp van een aantal scholen ingezaaid. Het resultaat; een enorme bloemenzee van ongeveer 60 bij 1.000 meter! Mogelijk de grootste van Nederland!

De aangelegde bloemenzee, inclusief insectenhotel

De bloemenzee trok gelijk al veel insecten aan. Hoewel de begroeiing nog redelijk eenzijdig is, zal er voorzichtig gemaaid gaan worden om ook andere bloemen en planten de kans te geven. Zo zal de diversiteit aan insecten verder groeien. Dit zal eveneens ook weer andere dieren aantrekken die weer van de insecten leven, etc. Een dergelijke bloemenzee is daarom niet alleen voor insecten belangrijk, maar ook voor het gehele ecosysteem.

Er wordt al dankbaar gebruik gemaakt van de bloemen

De komende periode gaan we met Natuurmonumenten op zoek naar een volgend project. Ook hiervoor kunnen we uw donatie goed gebruiken en kunnen we de basis van de natuur, de insecten, een veilig thuis bieden.

Nieuwsgierig naar het resultaat van de bloemenweide? Ga gerust op bezoek. Het adres: Noordereinde 54B in ‘s-Graveland. Het is oprecht een prachtige omgeving in te wandelen en een mooi speelbos voor kinderen.