Training Business Process Management

De training Business Process Management is voor elke organisatie die graag stappen wil zetten op het gebied van procesmanagement. Dit omvat onder andere het beschrijven, monitoren en verbeteren van bedrijfsprocessen.

Business Process Management

Je staat er vaak niet dagelijks bij stil, maar processen staan centraal in ons leven. Van je ochtendritueel, tot het doen van boodschappen of een rondje hardlopen. Bij organisaties is dat niet anders. Ook organisaties hangen met processen aan elkaar. Alle processen hebben een aantal dingen met elkaar gemeen:
  1. Alle processen beginnen met een bepaalde reden.
  2. Bij alle processen doorloop je één of meer stappen.
  3. Dit doe je om een bepaald resultaat te behalen.
De meeste organisaties hebben als doel om deze processen zo succesvol mogelijk uit te voeren tegen zo weinig mogelijk inspanning (geld, uren, grondstoffen, etc.). Hier helpt Business Process Management bedrijven. Business Process Management (BPM) is het vakgebied wat zich (globaal) richt op het identificeren, beschrijven, monitoren en verbeteren van bedrijfsprocessen. En hoewel het niet een heel nieuw vakgebied is, zetten veel bedrijven nog vrij beperkt in op BPM. En dat is gek, want processen vormen het fundament van bedrijven en haar succes. Middels deze training leg ik uit wat Business Process Management is. Wat zijn de voordelen? Hoe beschrijf ik processen? En hoe bewaak en verbeter ik deze processen. Ik gebruik veel voorbeelden uit de praktijk om de theorie achter BPM duidelijk uit te leggen. Aan het eind van deze training kun je aan de slag met de eerste stappen om Business Process Management te implementeren.

Opbouw van de training

Ik gebruik een redelijk vaste structuur om door de training heen te lopen. Deze is echter niet in beton gegoten en kan dus worden aangepast naar de behoefte van de organisatie.

Opening

De training zal uiteraard openen met een kennismaking. Daarna besteed ik tijd aan de leerdoelen en de verwachtingen van de deelnemers. Ik sluit graag nauw aan op de behoeften van de groep.

Uitleg Business Process Management

Daarna volgt uitleg over Business Process Management. Wat is het precies? Wat zijn de voordelen? Ik besteed tijd aan de onderdelen; het identificeren van processen, het beschrijven van processen, het monitoren van processen en het verbeteren van processen. De focus kan variëren afhankelijk van de wensen van de groep. Ik zal mijn ervaringen bij bedrijven als Autismehuis, ING, het Ministerie van Defensie en VolkerWessels Telecom gebruiken om de uitleg aanzien te verduidelijken.

Praktijkopdracht

Wanneer de uitleg over Business Process Management is afgerond, zal ik met de groep een praktijkopdracht doen. De praktijkopdracht is doorgaans het beschrijven van een fictief proces. Het beschrijven van processen is een cruciaal onderdeel van Business Process Management. Deze opdracht helpt om het procesdenken van de deelnemers verder te ontwikkelen. Uiteraard bespreken we de opdracht klassikaal om van elkaar te leren.

Afronding

Wanneer de praktijkopdracht is uitgevoerd, behandel ik de laatste punten van de training. Er is doorgaans nog voldoende ruimte voor vragen of het behandelen van restpunten. Wanneer er geen vragen zijn, wordt de training afgesloten. De aanwezigen zullen de sheets ontvangen, zodat ze de materie nog eens rustig kunnen doorlezen.

Wat betaal ik voor deze training?

Voor de training Business Process Management (4 uur) vragen wij een donatie van €650,00. Aangezien wij de ANBI status hebben, is dit bedrag aftrekbaar bij de belastingdienst. De volledige opbrengst van deze training investeren we in de aanleg of bescherming van de natuur. Zie onze projectenpagina voor meer informatie.

Wat vonden onze opdrachtgevers van deze training?

'Nogmaals bedankt voor de mooie training. Even gepeild bij een paar teamleden en ze waren erg enthousiast. Gedegen inhoud en veel 'real life' voorbeelden en anekdotes!' - Teamlead Innovatie bij bol.com.