Training Business Process Management

Wat is Business Process Management? Hoe beschrijf ik processen? Hoe vertaal ik dit naar LEAN? En waarom is het belangrijk? Met de training Business Process Management leert u hier meer over.

Training Business Process Management

We staan er vaak niet bij stil, maar alles om ons heen draait om processen; van ons ochtendritueel tot het doen van boodschappen tot een rondje hardlopen. Bij organisaties is dat niet anders. Ook organisaties hangen met processen aan elkaar. Bedrijfsprocessen hebben een aantal dingen met elkaar gemeen:

- Alle processen beginnen om een bepaalde reden; de trigger.

- Bij alle processen worden één of meerdere stappen doorlopen.

- Alle processen hebben als doel om een bepaald resultaat te halen.

De meeste organisaties hebben logischerwijs als doel om deze processen zo effectief mogelijk uit te voeren tegen zo weinig mogelijk inspanning (tijd, geld, grondstoffen, etc.). Business Process Management (BPM) kan hierbij helpen.

Business Process Management (BPM) is het vakgebied wat zich (globaal) richt op het identificeren, beschrijven, monitoren en verbeteren van bedrijfsprocessen. En hoewel het niet een heel nieuw vakgebied is, zetten veel bedrijven nog vrij beperkt in op BPM. En dat is gek, want processen vormen het fundament van bedrijven en haar succes.

Een meer procesgerichte denkwijze en aanpak heeft een aantal belangrijke voordelen. Het leidt bijvoorbeeld tot betere prestaties; kortere doorlooptijden, betere producten en diensten, een hogere productiviteit en meer tevreden medewerkers. Dit blijkt uit onderzoek van Gartner (via website van Mavim).  Maar het geeft medewerkers ook meer duidelijkheid omtrent taken en verantwoordelijkheden.

Samengevat; een BPM training maakt organisaties beter.

 

Waarom een BPM Training?

Een BPM training kan heel waardevol zijn voor organisaties en teams die hun prestaties willen verbeteren door meer procesgericht te gaan werken, maar nog niet weten hoe. Hoewel BPM hierbij goed kan helpen en niet moeilijk is, vraagt het wel bepaalde kennis, inzichten en vaardigheden. Wanneer deze ontbreken binnen een team of organisatie, kan deze training enorm helpen.

De training geeft de deelnemers verschillende handvatten om stappen te zetten naar een meer procesgerichte denk- en werkwijze, zonder de waardering voor vakmanschap uit het oog te verliezen. Denk bijvoorbeeld aan:

- Het identificeren en herkennen van processen.

- Hulp bij het maken van een procesbeschrijving.

- Tips voor het formuleren van KPI’s.

- Inzicht in procesgericht verbeteren.

Met deze training kan uw team en organisatie de eerste stappen naar  een meer procesgerichte werkwijze en wanneer die ambitie er is de stap zetten naar Business Process Management.

 

Opbouw van de BPM training

De training bestaat globaal uit 4 delen en kan worden aangepast naar de behoeften van de groep en/of organisatie.

Opening

De training begint met een algemene kennismaking, een uitleg over het programma en de leerdoelen en verwachtingen van de deelnemers.

Uitleg Business Process Management (BPM)

In het tweede deel staan we stil bij BPM; wat is het precies? Hoe helpt BPM bedrijven? Er wordt aandacht besteed aan de onderdelen; het identificeren van processen, het beschrijven van processen, het monitoren van prestaties van processen en het verbeteren van processen. De focus kan variëren, afhankelijk van de wensen van de groep. Er wordt veel uitgelegd met behulp van voorbeelden uit de praktijk.

Praktijkopdracht

Het geleerde zal in de praktijk worden gebracht middels een casus. Dit is doorgaans het beschrijven van een (fictief) proces. Het beschrijven van processen vereist een sterke mate van procesdenken en is een cruciaal onderdeel van BPM. De uitwerking wordt ook in de groep behandeld om inzichten te delen.

Afronding

Na de praktijkopdracht wordt de training afgerond. Restpunten en eventuele overgebleven vragen worden behandeld en de training wordt afgesloten. De cursisten ontvangen een kopie van het trainingsmateriaal.

 

Waarom kiezen voor Knowledge for Nature

- De volledige opbrengst investeren we in het beschermen van de natuur!

- Er zijn mogelijkheden tot maatwerk om de training te specificeren voor de doelgroep.

- Voor onze dienstverlening krijgen we goede recensies; gemiddeld een 9.

- Onze adviseur heeft veel ervaring op het gebied van Business Process Management en heeft diverse organisaties en directies in verschillende branches geadviseerd bij de inrichting van procesmanagement.

- We doen ons werk met plezier en humor.

 

Wat kost het?

Voor deze training vragen wij een donatie van €399,00 ongeacht de groepsgrootte. De training duurt ongeveer 4 uur.

De volledige donatie investeren wij in het beschermen van de natuur. Bekijk hier de projecten die we steunen met de donatie.

Omdat Stichting Knowledge for Nature de ANBI status heeft, is dit bedrag aftrekbaar bij de belastingdienst.

 

Over de docent

Werner Bijlsma is een ervaren organisatieadviseur met als specialismen; leiderschap, procesmanagement en kwaliteitsmanagement. Hij heeft ruime ervaring als leidinggevende en staat bekend als een mensgerichte en gewaardeerde manager. Daarnaast heeft hij verschillende organisaties in diverse branches geadviseerd op het gebied van procesmanagement, procesverbetering (LEAN six sigma) en kwaliteit (ISO 9001:2015). Hij is analytisch sterk, een procesdenker, sterk op de relatie en een groot natuurliefhebber.

Voor meer informatie verwijzen wij graag naar zijn LinkedIn profiel.