Ondersteuning bij de implementatie van Scienta

U wilt gaan werken met Scienta om de interne informatievoorziening te verbeteren? Maar u bent op zoek naar advies of ondersteuning bij de implementatie? Wij helpen u graag!

Ondersteuning bij de implementatie van Scienta

De toegankelijkheid van bedrijfsinformatie, zoals beleid, processen, werkinstructies en kennis is van groot belang voor alle bedrijven. Het is voor elke medewerker belangrijk om snel bij de juiste informatie te kunnen komen. Toch is dat niet altijd vanzelfsprekend. De interne informatievoorziening is voor veel bedrijven een flink punt van verbeteren. Misschien herkent u onderstaande uitdagingen:

- Belangrijke informatie staat op veel verschillende plekken en is daardoor moeilijk vindbaar.

- Er zijn verschillende versies van informatie in omloop.

- Veel kennis binnen het bedrijf zit opgesloten in hoofden van mensen.

- Het is niet duidelijk wie voor bepaalde informatie verantwoordelijk is.

Bovenstaande punten kunnen voor forse problemen zorgen binnen uw organisatie. Onduidelijkheid onder medewerkers, niet nakomen van afspraken, dalende efficiency van processen en uiteindelijk een dalende kwaliteit. Daarom is interne informatievoorziening erg belangrijk. Het helpt organisaties succesvoller te worden.

Scienta kan organisaties helpen bij deze uitdaging. Scienta is cloudsoftware die organisaties helpt bij het vastleggen, beheren en delen van bedrijfsinformatie en kennis met medewerkers. Een aantal onderscheidende factoren van Scienta:

- Scienta wordt door gebruikers ervaren als overzichtelijk en eenvoudig in gebruik.

- Scienta heeft een aantal slimme functionaliteiten zoals; versiebeheer, dashboard per functiegroepen, reviewfuncties, een goede zoekfunctie en tags om informatie te clusteren.

- Scienta kan goed gebruikt worden om het kwaliteitsmanagementsysteem te faciliteren, bijvoorbeeld voor het ISO 9001:2015 certificaat.

- Scienta is al ruim 10 jaar beschikbaar en is gebruikt door ruim 4.000 bedrijven.

Samengevat is Scienta een heel fijn systeem om de interne informatievoorziening bij bedrijven te verbeteren. Bekijk ook de website van Scienta voor meer informatie.

 

Waarom ondersteuning bij de implementatie van Scienta?

Hoewel Scienta een eenvoudig en overzichtelijk systeem is in gebruik, zijn er een aantal waardevolle redenen om iemand in te huren om u te ondersteunen bij de implementatie.

- U wilt graag kennis opdoen van iemand die ervaring heeft met de implementatie van Scienta en de belangrijke do’s en don’ts.

- Uw organisatie mist kennis en ervaring met het implementeren van IT systemen gericht op informatievoorziening.

- U zoekt iemand die kan helpen met de aansluiting tussen Scienta en de ISO 9001:2015 norm.

- U zoekt iemand die medewerkers binnen uw organisatie kan overtuigen van het belang van goede informatievoorziening en hoe Scienta hierbij kan helpen.

Heeft u behoefte aan ondersteuning? Dan kunnen wij u helpen. Wij kunnen uw organisatie begeleiden en ondersteuning bij de implementatie van Scienta. Denk bijvoorbeeld aan; het neerzetten van een slimme autorisatiestructuur, het overzichtelijk structureren van informatie en het ontwikkelen van dashboards. We kunnen ook helpen bij het creëren van draagvlak voor het systeem binnen uw organisatie.

 

Hoe werken wij?

Om succesvol Scienta te implementeren binnen uw organisatie, doorlopen we een aantal stappen. De inhoudelijke aanpak is afhankelijk van de doelen die gezamenlijk worden gesteld.

Bepalen doel van Scienta: De eerste stap is bepalen met welk doel u Scienta in wilt zetten.

Bepalen verwachtingen adviestraject: De volgende stap is het bepalen van de wederzijdse verwachtingen van het adviestraject. Verwacht u alleen advies? Of ook ondersteuning bij de vastlegging of bouwen van de hoofdstructuren? Met andere woorden; wat is de scope?

Uitvoeren quick scan van de organisatie: Vervolgens voeren wij een quick scan uit over uw organisatie. Dit helpt bij het krijgen van een beeld over hoe Scienta het best ingericht kan worden. Organigrammen zijn hierin erg waardevol.

Adviseren bij implementatie van Scienta: Daarna kunnen we u adviseren en ondersteunen bij de implementatie van Scienta. Binnen deze fase zijn er een aantal belangrijke subfasen:

- Het neerzetten van de basis, zoals; de autorisatiestructuur, mappenstructuur en lay-out.

- Het inventariseren van de informatie die vastgelegd dient te worden.

- Het opleiden van de gebruikers van Scienta.

- Het structureren en vastleggen van de informatie in Scienta.

- Het zorgen voor goede ontsluiting van de informatie naar de medewerkers.

Afronding/oplevering: Wanneer Scienta operationeel is en naar tevredenheid gebruikt wordt, ronden we ons adviestraject af. Uiteraard zijn we ook na ons adviestraject bereikbaar om u verder te helpen met nieuwe uitdagingen of veranderingen.

 

Waarom kiezen voor Knowledge for Nature?

• De volledige opbrengst investeren we in het beschermen van de natuur!

• Voor onze dienstverlening krijgen we goede recensies; gemiddeld een 9.

• Onze adviseur heeft uitgebreide ervaring met de implementatie van Scienta bij middelgrote en grote organisaties.

• We doen ons werk met plezier en humor.

 

Wat kost het?

Voor onze ondersteuning vragen wij een donatie van €50,00 per uur. De duur de ondersteuning is afhankelijk van de behoeften van de organisatie. Deze wordt vooraf samen bepaald en daarmee ook de totale donatie (een vaste prijs).

De volledige donatie investeren wij in het beschermen van de natuur. Bekijk hier de projecten die we steunen met de donatie.

Omdat Stichting Knowledge for Nature de ANBI status heeft, is dit bedrag aftrekbaar bij de belastingdienst.

 

Over de adviseur

Werner Bijlsma is een ervaren organisatieadviseur met als specialismen; leiderschap, procesmanagement en kwaliteitsmanagement. Hij heeft ruime ervaring als leidinggevende en staat bekend als een mensgerichte en gewaardeerde manager. Daarnaast heeft hij verschillende organisaties in diverse branches geadviseerd op het gebied van procesmanagement, procesverbetering (LEAN six sigma) en kwaliteit (ISO 9001:2015). Hij is analytisch sterk, een procesdenker, sterk op de relatie en een groot natuurliefhebber.
Voor meer informatie verwijzen wij graag naar zijn LinkedIn profiel.