Schoonmaakbedrijf wint tender met hulp van Knowledge for Nature

februari 5, 2021

Afgelopen zomer heeft Stichting Knowledge for Nature Schoonmaakbedrijf J. Kammers geholpen bij het schrijven van een KAM handboek en kwaliteitsstukken voor een grote tender. Afgelopen week kregen we het verlossende woord dat ze de tender hebben gewonnen. Men scoorde het hoogst op prijs en kwaliteit.

Schoonmaakbedrijf J. Kammers is een klein schoonmaakbedrijf in Heeze, vlak onder Eindhoven. Een prachtig bedrijf met hele betrokken mensen. Ze hadden al een aantal mooie klanten, maar wilden ook meedoen aan een tender van een (grote) scholengemeenschap. Een voorwaarde voor deze tender was het aanleveren van een ISO 9001 en ISO 14001 certificaat of een KAM handboek en kwaliteitsdocumenten. Voor een kleine organisatie dat bestaat uit echte vakspecialisten kan dat een flinke uitdaging zijn. Dus vroegen ze om hulp.

Via Scienta kwamen ze bij onze Stichting terecht. De vraag was of wij hen konden helpen bij het schrijven van een KAM handboek en een aantal stukken voor de tender. Dat hebben we gedaan en gelukkig was dat in dit geval niet erg moeilijk. Kwaliteit zat duidelijk in het DNA van deze mensen en over veel zaken hadden ze al nagedacht. Het stond alleen nog niet op papier. In een paar weken hebben we een praktisch en werkbaar KAM handboek opgesteld dat omschreef hoe het bedrijf werkte. Ook hebben we een aantal begeleidende stukken geschreven voor de tender.

Eind januari kregen we formeel de bevestiging dat J. Kammers de tender had gewonnen. Men liet hierbij een aantal grote organisaties achter zich. In de terugkoppeling werd aangegeven dat men het hoogst scoorde op kwaliteit en prijs; een prachtig compliment en dit maakte ons ook erg trots.

Binnenkort wordt formeel de handtekening gezet en heeft de organisatie voor de nabije toekomst weer een mooi werkpakket. We zijn dan ook erg trots dat hier een mooie bijdrage aan hebben kunnen leveren. In ruil voor onze diensten heeft Schoonmaakbedrijf J. Kammers een mooie donatie gedaan aan de stichting. Met die donatie gaan wij de natuur in Nederland een handje helpen. Bekijk op onze projectenpagina waar onze donaties naar toe gaan.