€10.000,00 naar het beschermen van de natuur!

september 26, 2020

In 2016 zijn Ilse en ik begonnen met Stichting Knowledge for Nature. Deze week bereikten we een prachtige mijlpaal. We hebben tot op heden ruim €10.000,00 geïnvesteerd in het beschermen van de natuur wereldwijd. Deze donaties hebben we opgehaald met een aantal hele mooie projecten, maar ook de bijdragen van een flink aantal particuliere donateurs.

Het begin

De bedragen die zijn gedoneerd zijn geïnvesteerd in verschillende projecten. In onze beginperiode hebben we veel geïnvesteerd in de bescherming van neushoorns, via onze partner The Great Plains Foundation. Met dit geld zijn neushoorns verhuisd van Zuid Afrika naar Botswana. Ook hebben we in de eerste jaren veel geïnvesteerd in het terugkopen van grond voor de aanleg van regenwoud in het Amazonegebied. Dit deden we via het Wereld Natuurfonds.

Dit is een stuk regenwoud in Guatamala, maar toont de uitgestrektheid en pracht van dit gebied.

Meer focus op Nederland

Naar verloopt van tijd is onze aandacht ook meer verschoven naar Nederland. Ook in ons eigen land wilden we graag een bijdrage leveren. Dat doen we sinds eind 2018 samen met Natuurmonumenten. We richten ons daarbij vooral op het aanleggen van bloemenweides om de insecten meer ruimte te geven. Dit is niet alleen belangrijk voor de insecten, maar ook voor de dieren hoger in de voedselketen, zoals vogels. Daarbij worden insecten vaak vergeten wanneer het om natuurbescherming gaat.

Een bloemenweide van ruim een kilometer lang in ‘s Graveland, aangelegd in samenwerking met andere sponsoren en Natuurmonumenten.

Mooie opdrachten

Onze donaties krijgen we vooral door het uitvoeren van coaching en advies trajecten. We hebben een paar hele mooie opdrachten mogen doen bij onder andere; Autismehuis, Croonwolter&dros en bol.com. We richtten ons daarbij vooral op coaching in leiderschap en advies bij procesmanagement. De donaties die we kregen in ruil voor onze diensten hebben we dus geïnvesteerd in bovengenoemde projecten.

Maar ook de ‘kleine’ donateur

Maar we hebben ook heel veel ‘kleinere’ donaties ontvangen. En al die kleine donaties zorgden voor een hele grote bijdrage. Van die €10.000,00 komt ongeveer €2.900 van particuliere donateurs, ook een prachtige bijdrage.

Dit toont gelukkig aan hoe betrokken onze donateurs zijn en dat ze graag een bijdrage willen leveren aan het beschermen van de natuur voor toekomstige generaties. Op naar de volgende €10.000,00!