Autismehuis en Knowledge for Nature gaan samenwerken

februari 10, 2018

Afgelopen week hebben we als Stichting weer een mooie en bijzondere stap weten te zetten. Knowledge for Nature gaat samenwerken met Autismehuis in Zwolle. Wij gaan Autismehuis helpen met het inzichtelijk maken van bedrijfsprocessen en Autismehuis gaat ons helpen bedreigde diersoorten te beschermen. Een prachtige win-win.

 

Autismehuis

Autismehuis biedt verschillende vormen van begeleiding aan kinderen met een diagnose op het autismespectrum. Op verschillende locaties in de omgeving van Zwolle wordt deze zorg verleend door een team van enthousiaste specialisten. Via deze weg wil men kinderen de begeleiding geven die ze nodig hebben en zo ouders te ontzorgen in de zorg. Zo komen ouders meer in hun kracht te staan en kunnen ze betere opvoeding bieden aan kinderen met de diagnose autisme.

 

Samenwerking

Autismehuis wil de komende jaren verder groeien om ouders en kinderen op meer plekken in Nederland te kunnen helpen. Om deze groei mogelijk te kunnen maken, heeft de organisatie de wens om haar bedrijfsprocessen goed te omschrijven. Hier gaat Knowledge for Nature het Autismehuis bij helpen. In ruil daarvoor gaat Autismehuis ons steunen bij het beschermen van bedreigde diersoorten.

Mogelijk ontstaan er ook nog andere vormen van samenwerking, maar daar gaan we nog naar kijken.

 

Waarom dit een prachtig project is

Het is natuurlijk fantastisch dat dit ons meer mogelijkheden geeft om wereldwijd de natuur te beschermen, maar dat is voor ons niet het enige. Het is ook een hele eer dat we een bijdrage mogen leveren aan de zorg voor kinderen met de diagnose autisme. Dat we de organisatie kunnen helpen in haar droom om nog veel groter te worden. Een prachtige win-win waar we erg trots op zijn.