Training in leiderschap

Goed leiderschap maakt het verschil voor organisaties. Maar hoe wordt je een gewaardeerd leider en maak je teams beter? Met deze training helpen wij (nieuwe) managers goed op weg.

Training in leiderschap

Leiderschap, een onderwerp waar zoveel boeken over zijn geschreven dat je er een bibliotheek mee kunt vullen. Het onderwerp is veel ouder dan de weg naar Rome en is voor zowel mens als veel dieren de sleutel tot succes. Van Caesar die Gallië veroverde, naar een olifant matriarch die haar kudde naar vers water leidt tot Steve Jobs die met Apple de wereld veroverde. Dit zijn hele mooie en tastbare voorbeelden van hoe leiderschap een verschil kan maken. En alle organisatie op aarde zijn voor hun succes in belangrijke mate afhankelijk van goed en passend leiderschap.

Goede leiders maken een positief verschil en slechte leiders kunnen organisaties, projecten en teams ten gronde richten. In veel organisaties worden managers aangewezen op basis van de kennis, kunde en ervaring die ze hebben. Hoewel dat erg waardevol kan zijn, legt leiderschap vaak ook focus op hele andere eigenschappen en vaardigheden van iemand; denk aan empathie, procesdenken, analytische vaardigheden, etc. Wanneer deze eigenschappen en vaardigheden onvoldoende ontwikkeld zijn, kan dat zorgen voor problemen. Daarom is het belangrijk om nieuwe managers goed te begeleiden en een goede training kan daarbij helpen.

 

Waarom een training in leiderschap?

Een training in leiderschap kan erg waardevol zijn voor startende leidinggevenden. Helaas zien we te vaak dat startende leidinggevenden onvoldoende begeleiding krijgen. Het gevolg is dat de prestaties en de sfeer binnen het team wegzakken. Daarnaast krijgt de nieuwe leidinggevende te maken met stress, onzekerheid en het gevoel van persoonlijk falen. Dit kan een veelbelovende carrière in de kiem smoren en vaak is dat totaal onnodig.

Wij kunnen startende leidinggevenden handvatten geven om een goede start te maken. We nemen ze mee in de theoretische kant van leiderschap om vanuit daar te kijken hoe dat zich vertaalt naar de praktijk. Dit geeft de leidinggevenden een aantal waardevolle inzichten en vaardigheden die hem of haar helpen bij het leiden van een team. Denk bijvoorbeeld aan de invloed van verschillende leiderschapsstijlen, strategievorming, het creëren van een verbetercultuur of het voeren van moeilijke gesprekken

Een training in leiderschap kan een nieuwe leidinggevende helpen een betere start te maken en een goede basis leggen voor het succes van het team en de volgende stappen in zijn of haar carrière.

 

Hoe werken wij?

Onze werkwijze is erg gedegen en diepgaand en richt zich zowel op de theoretische als praktische kant van leidinggeven. De training bestaat uit X sessies van ongeveer 2 uur:

Sessie 1:

 

 

Waarom kiezen voor Knowledge for Nature?

- De volledige opbrengst investeren we in het beschermen van de natuur!

- We leveren maatwerk en kijken dus naar de persoonlijke situatie en leerdoelen.

- Voor onze dienstverlening krijgen we goede recensies; gemiddeld een 9.

- Onze kennis en ervaring is gebaseerd op vele jaren leidinggevende ervaring aan verschillende soorten teams, tal van wetenschappelijke artikelen, boeken en diverse opleidingen en trainingen.

- We doen ons werk met plezier en humor.

 

Wat kost het?

Voor de training vragen wij een donatie van €899,00.

Deze prijs is inclusief al het materiaal.

De volledige donatie investeren wij in het beschermen van de natuur. Bekijk hier de projecten die we steunen met de donatie.

Omdat Stichting Knowledge for Nature de ANBI status heeft, is dit bedrag aftrekbaar bij de belastingdienst.

 

Over de trainer

Werner Bijlsma is een ervaren organisatieadviseur met als specialismen; leiderschap, procesmanagement en kwaliteitsmanagement. Hij heeft ruime ervaring als leidinggevende en staat bekend als een mensgerichte en gewaardeerde manager. Daarnaast heeft hij verschillende organisaties in diverse branches geadviseerd op het gebied van procesmanagement, procesverbetering (LEAN six sigma) en kwaliteit (ISO 9001:2015). Hij is analytisch sterk, een procesdenker, sterk op de relatie en een groot natuurliefhebber.

Voor meer informatie verwijzen wij graag naar zijn LinkedIn profiel.